9. elokuuta 2015

Ruokamatkailua Malesiassa ja Thaimaassa

Heinäkuumme oli täynnä aurinkoa, upeita maisemia ja huikeita makuelämyksiä! Lensimme hektiseen Bankokiin, josta parin päivän päästä lähdimme lounaan suuntaan, perinteiseen rantakohde Hua Hiniin. Sieltä matka jatkui tunnin verran etelään, vähemmän tunnettuun, kolmen hienon laguunin ympärillä verkkaisesti elelevään Prachuap Khiri Khaniin.

Leppoisasta Prachuapista matka jatkui takaisin Bangkokiin. Parin viikon thaimaanreissun päätteeksi lensimme Malesiaan. Ensimmäisen viikon majailimme katuruokamekka Georgetownissa Penangin saarella ja sieltä suuntasimme bussilla viimeisiksi matkapäiviksi ihmettelemään Kuala Lumpurin pilvenpiirtäjiä.

KL:stä lensimme takaisin kotiin, ja heti pyykkivuoren selättämisen jälkeen suuntasimme rauhoittumaan mökille. Tietysti kaupan ja torin kautta; olihan se pakko välittömästi saada ruisleipää, mansikoita, kantarellejä, uusia perunoita, grillimakkaraa...

Tässä etelä-savolaisen järven rannalla muutaman päivän kotimaan kaunista valoa, raikasta ilmaa ja metsän hiljaisuutta ihasteltua tuli tunne, että voisi avata tietokoneen ja alkaa naputella matkakokemuksia blogiinkin. Reissasimme siis näissä paikoissa:
  • Bangkok
  • Hua Hin
  • Prachuap Khiri Khan
  • Georgetown/Penang
  • Kuala Lumpur
Matkatavaraa oli kahden aikuisen ja 1v 3kk Pikkukokin mukana kiitettävästi, mutta tuliaisiakin mahtui silti reilusti mukaan rinkkaan. Allaolevassa kuvassa vasemmalta oikealle: kolme pakettia durian-karkkeja, kuivattua muskottipähkinän kuoriosaa, kopi luwak -sivettikissakahvia (hölmönä luin tarhakissojen epäeettisestä kohtelusta vasta juuri äsken...), lasten harjoitussyömäpuikkoja, muskottipähkinäsiirappia, kalakastiketta, Cameron Highlands -teetä, Sarawakin mustapippuria, galangaljauhetta, jasmiiniteetä, belacan-raputahnaa, syömäpuikkoja, paahdettuja sokeriherneitä, kuivattua rosellea, kuivattua jakkihedelmää, inkiväärikarkkeja, pakastekuivattua rambutania, pakastekuivattua mangostania, kuivattua tamarindia ja pakastekuivattua duriania. Sukulaiset, ystävät ja työkaverit beware!

Mutta nyt täytyy päästä lukemaan, mitä kaikkea kivaa kanssabloggaajat ovatkaan kesän aikana puuhanneet ja kokkailleet. Ja onhan se onneksi vielä viikko lomaakin jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti