6. syyskuuta 2017

Raparperi-spelttimannapuuro

Tänään on käynnissä yksi Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista, luomupuuronsyönnin maailmanennätysyritys (somessa #luomupuuronME). Kannoimme kortemme kekoon pyöräyttämällä raparperista kookossokerilla makeutetun spelttimannapuuron. Maailmanennätysainesta!

Raparperimannapuuro
1 l vettä
400 g raparperiviipaleita
1,5 dl kookospalmusokeria
3,5 dl spelttimannasuurimoita
1tl merisuolaa

pinnalle esim.:
tuoreita hedelmiä
paahdettua mysliä
hilloa

Mittaa vesi, raparperit ja sokeri kattilaan ja anna kiehua viiden minuutin ajan. Soseuta seos sauvasekoittimella sileäksi.

Vispaa joukkoon mannasuurimot ja keitä puuroa 2 minuutin ajan (tai pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi).

Mausta puuro suolalla ja anna sen hautua kannen alla vielä 5 minuuttia.

Koristele annokset esimerkiksi kiiviviipaleilla, aprikoosikompotilla ja kuivalla kuumalla pannulla rapeaksi paahdetulla myslillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti