4. syyskuuta 2017

Savulohiburgerit tartarkastikkeella

Burgerit toimivat aina! Perinteisiin burgereihin saa loistavasti vaihtelua, kun pihvin vaihtaa kalaan. Vielä parempaa kalaburgeria saa, kun pihvin valmistaa lämminsavulohesta.

Savulohesta valmistettuna burgerit on myös nopea valmistaa, kun kalapihvi ei kauaa pannulla vanhene. Tartar-kastikekin valmistuu noin minuutissa, kun tekee pikamajoneesin sauvasekoittimella.

Lohiburgerit
500 g lämminsavulohta
3 kananmunaa
3 rkl kapriksia
1 salottisipuli
1 puntti lehtipersiljaa
1 rkl soijakastiketta
1 dl korppujauhoa
mustapippuria
briossisämpylöitä (4 kpl)
salaatteja (esim. rucola, viinisuolaheinä)

Riivi savulohi riekaleiksi sopivaan kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Sekoita joukkoon kaprikset ja pieneksi hakattu sipuli sekä persilja. Mausta soijakastikkeella ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi sekaan myös korppujauhoja sen verran, että taikina pysyy kasassa. Anna maustua hetki ja valmista sillä välin tartarkastike.

Muotoile taikinasta pihvejä ja paista voissa pannulla. Paista lopuksi briossisämpylöihin rapea leikkuupinta ja kokoa burgerit.

Tartarkastike
1 kananmuna
3 dl oliiviöljyä
2 tl dijon-sinappia
1 suolakurkku
puolikas punasipuli
2 tkl tilliä
1 rkl kaprista
2 rkl sitruunamehua
merisuolaa
mustapippuria

Valmista pikamajoneesi. Riko kananmuna korkeaan ja kapeaan kulhoon. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle oliiviöljy sekä sinappi. Surauta sauvasekoittimella seos sekaisin hitaasti sauvasekoitinta ylöspäin nostaen. Majoneesi on valmis.

Silppua suolakurkku, punasipuli, tilli ja kaprikset. Sekoita majoneesiin. Mausta majoneesi sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti