31. elokuuta 2017

Kuohariletut

Kun haluat mahtavan kuohkeita ja maukkaita lettuja, tässä on hyvä syy korkata kuohari! Lopputulos oli todella maukas, kepeä ja mehukas, mutta pinnalta rapea - ainakin, kun letut paistoi voissa valurautapannulla. Nam!

Kuohuviiniletut
3 kananmunaa
4 dl täysmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl hienoa merisuolaa
2 rkl sokeria
2 dl kuivaa kuohuviiniä
kirkastettua voita paistamiseen

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon maito ja vehnäjauhot, mausta suolalla ja sokerilla. Vatkaa hyvin, ettei taikinaan jää kokkareita. Anna taikinan turvota puoli tuntia.

Kuumenna valurautapannu ja laita pannuun nokare kirkastettua voita. Sekoita lettutaikinan joukkoon varovasti kuohuviini. Kaada taikinaa kulhosta pannulle, paista lettua hetki ja käännä. Paista toiselta puolelta ja nosta lautaselle. Jatka kunnes taikina on loppu. Tarjoa esim. kauden marjahillojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti