23. elokuuta 2017

Pinaattikeitto

Pinaattikeitto on yksi suomalaisen koti- ja laitoskeittiön vakituisista vieraista, eikä turhaan. Tuorepinaatista ja täysmaidosta pyöräytetty keitto maistuu samettisen herkulliselle, eikä ota arki-iltanakaan kuin hetken valmistuakseen.

Pinaattikeitto tuorepinaatista
500 g pinaattia
1,5 l täysmaitoa
1 kasvisliemikuutio
1 tl merisuolaa
2 tl valkoista sokeria
1,25 dl karkeita vehnäjauhoja

tarjoiluun:
keitettyjä kananmunia

Huuhdo pinaatit huolella hiekkajäämien poistamiseksi ja keitä lehtiä väljässä vedessä 3 minuuttia. Valuta.

Kaada 1 litra maitoa tehosekoittimeen ja lisää perään pinaatit. Pyöräytä seosta varovasti niin, että pinaatit pilkkoutuvat pienehköksi silpuksi. Kaada seos kattilaan, lisää perään kasvisliemikuutio, suola ja sokeri ja anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 5 minuutin ajan.

Lisää loput maidosta tehosekoittimeen yhdessä jauhojen kanssa. Surauta tasaiseksi ja kaada seos sitten keiton joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Keitä vielä kolmisen minuuttia tai kunnes keitto sakenee.

Tarjoile pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa.

2 kommenttia: