19. elokuuta 2017

Ragù di peperoni

Yksi perusresepti, johon palaamme tasaisin väliajoin on Ferran Adriàn Perheateria-kirjasta napattu ohje ragù alla bolognese elBullin tapaan. Bolognesea valmistuu reseptillä valtava saavillinen ja rasvaakin siihen tulee enemmän, kuin byroslavia sallisi, mutta ai miten taivaallisen hyvää kastike onkaan!

Nyt raskaanaollessa olen joutunut välttämään kaikkea säilöttyä tomaattia (tomaattimurska, ketsuppi ja tomaattipuree aiheuttavat närästyksen, jollaista ei voi sanoin kuvailla). Bolognesekin on siis pannassa, mutta onneksi ragùja on yhtä monenlaisia kuin niiden tekijöitäkin. Siispä jätimme Muttit kauppaan ja ostimme pari kiloa punaisia paprikoita. Ne kun paahtoi ensin grillissä, ei tomaattia enää ollutkaan ollenkaan ikävä.

Ragù di peperoni
2 kg punaisia paprikoita
800 g naudan sisäpaistia
1 kg porsaankassleria
200 g voita
300 g keltasipuleita
150 g sellerinvarsia
500 g porkkanoita
3 rkl oliiviöljyä
5 dl kanalientä
1 dl punaviiniä
ripaus sokeria
merisuolaa
mustapippuria

Leikkaa paprikat neljään osaan ja poista siemenkodat. Paahda viipaleita kuori alaspäin grillissä, kunnes kuoret ovat täysin mustia. Siirrä paprikat muovipussiin, sulje pussi ja anna kuorien höyrystyä. Irrota mustuneet kuoret ja aja paprikat tehosekoittimessa soseeksi.

Jauha lihat lihamyllyllä karkeaksi jauhelihaksi (tai osta valmista jauhelihaa). Kuumenna iso kasari keskilämmölle ja lisää voi. Kun voi on sulanut, ruskista lihat,  mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä noin vartin verran, kunnes kaikki neste on haihtunut.

Pilko porkkanat, sellerit ja sipulit. Kuullota juureksia oliiviöljyssä viitisentoista minuuttia. Lisää juurekset jauhelihan joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää jauheliha-juurespaistoksen joukkoon paprikasose (12 dl), kanaliemi ja punaviini. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Anna kastikkeen poreilla ilman kantta miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia.

Tarjoa ragù pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti