Tästä voikin rakennella heikon aasinsillan maidon kautta maitokefiiriin ja kefiirimuffineihin. Kefiirinsiemenellä hapatettu maito tekee taikinasta ihanan mehevän. Ja koska kefiiriä valmistuu tasaiseen tahtiin, sitä on ihan kerta kaikkiaan pakotettu myös leipomaan kaikenlaista. Nämä vadelmamuffinit valmistuivat viime viikolla ja nyt uunissa on paistumassa kefiiritaikinaan tehty luumupiirakka. Ei hassumpi rutiini!
Kefiiripohjaiset vadelmamuffinit (20 kpl)
120 g voita
4,5 dl erikoisvehnäjauhoja
2,25 dl valkoista sokeria
1 rkl leivinjauhetta
3 dl maitokefiiriä
400 g vadelmia
Kuutioi voi ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita jauhojen joukkoon sokeri ja leivinjauhe. Nypi voikuutiot jauhoseokseen. Lisää lopuksi kefiiri ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikinaa muffinivuokien puoliväliin asti, asettele vuokiin muutama vadelma ja kaada loput taikinasta niiden päälle. Asettele vielä muffinien pinnalle vadelmia.
Paista muffineita 175-asteisessa kiertoilmauunissa 20 minuutin ajan.
Paljon onnea uuden perheenjäsenen johdosta:) Ja muffinit ovat herkullisen näköisiä:)
VastaaPoistaKiitoksia kovasti Jael! :)
PoistaPaljon Onnea :) Ihanat muffinit, vadelma sopii leivontaan just täydellisesti.
VastaaPoistaKiitos Kaura! Vadelma on ehdottomasti omiakin suosikkeja :)
Poista