10. tammikuuta 2017

Vege-pho

Pho-keittoa on tullut tehtyä aiemminkin useampaan kertaan, koska se nyt vaan on niin hyvää. Tällä kertaa päätimme hieman keventää keittoa, ja valmistimme siitä vegeversion. Normaalista pho-liemestä jätettiin siis kalakastike pois ja lihaliemen sijaan käytettiin kasvislientä. Lihalisukkeet korvasimme sienillä ja herneillä.

Lientä kannattaa itse asiassa valmistaa kerralla reilumpi satsi ja vaikkapa pakastaa, niin seuraavalla kerralla keiton tekeminen onnistuu todella nopeasti. Tätä tekee mieli tasaisin väliajoin aivan varmasti.

Vege-pho
1 keltasipuli
5 cm inkivääriä
1 ceyloninkanelitanko
1 tähtianis
2 kokonaista neilikkaa
1 tl korianterinsiemeniä
1-1,5 l kasvislientä
1 rkl soijakastiketta
2 porkkanaa
350 g portobellosieniä
1 pieni parsakaali
150 g sokeriherneitä
1 punainen chili
1 ruukku korianteria
1 ruukku silolehtipersiljaa
1 limetin mehu
nuudeleita

Valmista ensin liemi ja varaa sen tekemiseen reilusti aikaa. Halkaise sipuli puoliksi ja kuori se. Halkaise inkivääri pitkittäissuunnassa ja paahda, grillaa tai kärvennä sipuli ja inkivääri lähes mustaksi (esim. avotulella, toholla tai grillivastuksilla).

Ota esiin valurautapannu ja kuumenna sitä kuivana keskilämmölle. Paahda kanelia, tähtianista ja korianterinsiemeniä kuivassa pannussa, kunnes mausteet alkavat tuoksua kunnolla. Kippaa mausteet kattilaan ja kaada kasvisliemi päälle. Lisää liemeen kärvennetyt sipulin ja inkiväärin puolikkaat, soijakastike ja pilkotut porkkanat. Laita kansi päälle ja hauduttele lientä vähintään puoli tuntia, mutta mielellään vaikka parikin tuntia. Siivilöi liemi ja pidä se lämpimänä.

Valmista seuraavaksi keiton "täytteet". Siivuta portobellot, pilko parsakaali ja huuhtele sokeriherneet, lisää liemeen. Siivuta chili ja lisää chilirenkaat myös liemeen. Hauduttele miedolla lämmöllä kunnes sokeriherneet ja parsakaali alkavat olla kypsiä, mutta vielä hieman napakoita.

Lisää joukkoon lopuksi silputtu korianteri, silolehtipersilja ja purista joukkoon vielä yhden limetin mehu. Valmista lopuksi nuudelit paketin ohjeen mukaan (riippuen nuudeleista, keittämällä tai vedessä pehmentämällä).

Kokoa annokset: nostele lautasen pohjalle ensin nippu nuudeleita ja kauho päälle keittoa.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä.Kiitos ohjeesta, rakastan pho.keittoa ja jo pitkään on ollut tarkoitus tehdä vegeversio siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) koko homman ydin on kyllä tuo liemi, joten siihen kannattaa tosiaan panostaa kunnolla - vegeversio ilman kalakastiketta ym. oli kyllä ehdottomasti myös erinomaisen maukas.

      Poista