12. kesäkuuta 2017

Nuudeli-lihapullakeitto

Tämä soppa tuli tehtyä jo jokin aika sitten, kun koko porukka oli kevätflunssassa. Mausteinen ja sopivasti tulinen keitto sopi tuohon hetkeen täydellisesti. Tämä keitto pelastaa myös harmaan ja sateisen kesäpäivän varmasti.

Resepti on napattu Glorian ruoka ja viini -lehden numerosta 2/2017 pienin muutoksin.

Nuudeli-lihapullakeitto
400 g sika-nautajauhelihaa
3 tl punaista currytahnaa
1 tl merisuolaa
5 cm inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
8 dl vettä
3 rkl kalakastiketta
400 g kookosmaitoa
100 g nuudeleita
2 kevätsipulin vartta
2 rkl limetin mehua
1 l pinaattia
2 punaista chiliä
1 ruukku korianteria

Sekoita jauhelihan joukkoon 1 tl currytahnaa ja suola. Pyöräytä lihapulliksi ja siirrä odottamaan. Raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet, kuullota niitä pari minuuttia öljyssä. Lisää joukkoon 2 tl currytahnaa ja kuullota vielä minuutti.

Lisää perään vesi ja kalakastike, kiehauta. Laita perään lihapullat ja kypsennä kiehuvassa liemessä. Nosta kypsät pullat syrjään odottamaan.

Kaada joukkoon kookosmaito ja kiehauta. Keitä liemessä nuudelit kypsiksi. Lisää joukkoon viipaloidut kevätsipulit ja pinaatti sekä lihapullat. Mausta lopuksi limettimehulla.

Tarjoile korianterin ja chilisiivujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti