20. syyskuuta 2017

Kardemummainen suklaamoussekakku

Mummi ja ukki tulivat Savosta suvun uutta tulokasta ihmettelemään, joten leivoimme Pikkukokin kanssa odotetuille vieraille syksyisen suklaakakun. Kandisokerikekseistä saa supermaukkaan, rapsakan pohjan ja kardemumma tuo tuhtiin täytteeseen kivan lämmintä sävyä. Erinomaisen onnistunut kokonaisuus!

Ohje löytyi Soppa365:sta ET-lehden lisäämänä.

Kardemummainen suklaamoussekakku (⌀ 26 cm irtopohjavuokaan)
260 g kandisokerikeksejä (esim. LU Bastogne)
75 g voita
200 g tummaa suklaata (70 %)
4 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl vastajauhettua kardemummaa
1/4 tl hienoa merisuolaa
koristeluun tomusokeria

Murskaa keksit muruksi. Sulata voi ja sekoita murusten joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Painele keksimurut tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa 6 minuutin ajan.

Valmista täyte. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Sekoita suklaa ohuena nauhana munavaahtoon ja nostele joukkoon kermavaahto. Lisää lopuksi kardemumma ja suola.

Levitä täyte keksipohjan päälle ja paista kakkua vielä 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä rauhassa, mieluiten seuraavaan päivään, ennen tarjoilua. Koristele kakku tomusokerilla.

2 kommenttia:

  1. Ohje kuulosti tutulta, ja kävin katsomassa sen tuolta Soppa365:stä. Olinkin tallentanut sen muistiin, mutta sittemmin unohtunut. Kuulostaa hyvin syksyyn sopivalta, eli täytyy kutsua joku iltakahville :)
    Ottamasi kuva on muuten huomattavasti houkuttelevampi kuin ET-lehden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minunkin piti hetken etsiä, että missä reseptin olin nähnyt, mutta fb:n tallennetuista linkeistä se lopulta löytyi ja päästiin leipomaan :)

      Poista