2. helmikuuta 2018

Talvipäivän omenakakku

Mikä onkaan mukavampaa, kuin leipoa yhdessä lasten kanssa. Homma helpottuu kummasti, kun muistaa muutaman asian. Reseptissä ei saa olla liikaa työvaiheita, sen pitää sisältää helppoja tehtäviä lapsille ja tärkeimpänä, taikinaa pitää saada syödä! Apua on kummasti myös sotkunsietokyvystä :)

Tämä eräänä lumisena iltapäivänä leivottu omenakakku täyttää yllämainitut kriteerit ja on lisäksi vielä allergiaystävällinen eli vegaaninen, kananmunaton ja maidoton. Ja silti ihanan mehevä! Vegemargariinin ja -tuorejuuston voi toki korvata myös eläinkunnan tuotteilla, jos se kaikille herkuttelijoille luonnistuu.



Talvinen omenakakku (⌀ 23 cm)
200 g maidotonta margariinia (tai voita)
300 g valkoista sokeria
500 g mehukasta omenaraastetta, esim. 4 golden delicious -omenaa
350 g erikoisvehnäjauhoja
40 g perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
0,5 tl hienoa merisuolaa

kuorrute:
200 g vegaanista tuorejuustoa (tai mascarponejuustoa)
30 g tomusokeria
1-2 tl sitruunamehua
värikkäitä strösseleitä

Kutioi margariini ja anna kuutioiden lämmetä huoneenlämpöisiksi. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

Kuori ja raasta omenat. Sekoita raaste vaahdon joukkoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat ja pohja kevyesti. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa kiertoilmauunissa noin 35 minuutin ajan tai kunnes taikina ei enää tartu kokeilutikkuun.

Anna kakkupohjan jäähtyä ja kumoa se tarjoiluastialle.

Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Jos tomusokeri on paakkuuntunutta, se kannattaa siivilöidä juuston joukkoon. Kuorrutetta voi tarvittaessa ohentaa tilkalla siruunamehua.

Levitä kakkupohjan päälle reilu kerros kuorrutetta ja koristele strösseleillä. Säilytä kakkua viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti