28. helmikuuta 2018

Kahden peston piirakka

Laiskuuden iskiessä voitaikinasta saa nopean ja herkullisen piirakkapohjan, jolloin jää aikaa panostaa piirakan täytteisiin. Tämän piirakan päälle surautetaan kaksi pestotyyppistä tahnaa ja lisäksi pinnalle levitetään chorizoa, kirsikkatomaatteja ja hasselpähkinöitä. Virkistävän erilaista ja maukasta!

Resepti on aika kauas alkuperäisestä päätynyt muunnelma Vegaanikeittiö-lehden nro 5/2017 löytyneestä ohjeesta.

Kahden peston piirakka
600 g voitaikinalevy
250 g kirsikkatomaatteja
200 g chorizoa
70 g hasselpähkinöitä

pinaattipesto:
100 g babypinaattia
1 ruukku lehtipersiljaa
1 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

tomaattipesto:
120 g aurinkokuivattuja tomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku lehtipersiljaa

Ota taikina sulamaan.

Valmista ensin pinaattipesto sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Mausta pesto suolalla ja mustapippurilla.

Valmista tomaattipesto sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa.

Kaulitse sulanut taikinalevy ohueksi. Levitä tomaattipesto levyn pinnalle.

Halkaise kirsikkatomaatit ja viipaloi chorizo. Levitä tomaatit ja chorizo tomaattipeston päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 25 minuutin ajan tai kunnes se on kypsä.

Murskaa hasselpähkinät kevyesti ja ripottele piirakan pinnalle. Lusikoi lopuksi pinaattipesto piirakan päälle.



2 kommenttia:

  1. Enpä olekkaan ajatellut, että piirakkapohjan voisi tehdä voitaikinasta. Kiitos vinkistä! Näyttää todella herkulliselta tämä sinun piirakkasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voitaikinasta on moneksi 😊

      Poista