22. tammikuuta 2019

Pipari-suklaakakku

Nyt on tuhtia. Ihan kuin överimäärän piparkakkutaikinaa ja mutakakkua yhdistelevä herkku ei vielä olisi tarpeeksi, koko komeus kruunataan kermavaahdolla.

Resepti löytyi Kodin kuvalehdestä.

Pipari-suklaakakku (Ø 24 cm)
taikina:
500 g piparitaikinaa
150 g voita
150 g tummaa suklaata
2,5 dl valkoista sokeria
3 kananmunaa
3 dl erikoisvehnäjauhoja

pinnalle:
50 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
2 rkl valkoista sokeria
piparkakkuja

Jos käytät pakastepiparitaikinaa, ota paketti huoneenlämpöön noin varttia ennen leipomista.

Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Kun suklaa on sulanut, lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen jäähtyä hieman.

Voitele irtopohjavuoan pohja ja reunat.

 Sekoita kananmunat ja jauhot suklaaseokseen kattilassa. Kuutioi puolet piparitaikinasta nopan kokoisiksi paloiksi ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja revi loput piparitaikinasta kakun pinnalle. Paista 160-asteisessa kiertoilmauunissa puolen tunnin ajan niin, että kakku jää keskeltä kosteaksi. Jäähdytä kakku.

Koristele kakku ennen tarjoilua. Sulata suklaa. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja lusikoi kakun päälle. Valuta suklaa lusikkaa apuna käyttäen ohuiksi viiruiksi kakun pinnalle. Koristele lopuksi piparkakuilla.

2 kommenttia:

  1. Ooh mikä kakku,niin kivan näköinenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Tästä tuli kyllä aikas herttainen ilmestys :)

      Poista