29. kesäkuuta 2015

Kylmä kurkkukeitto

Mikkelin helmi, maanmainio bistro Vilee, tarjoili toissa kesänä mahtavan raikasta ja maukasta kylmää kurkkukeittoa. Sitä on muisteltu usein lämpiminä kesäpäivinä, mutta vasta tänään - kesän ensimmäisenä hellepäivänä - kävellessämme auringon paahteessa lähikauppaan idea kurkkukeiton tekemisestä itse sai siivet. Tästä ei kesäpäivän ruoka parane eikä kevene!

Kylmä kurkkukeitto
4 avomaankurkkua
2 suolakurkkua
0,5 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku auringonkukan versoja
0,75 dl maustamatonta jogurttia
0,5 limetti
5 tippaa tabascoa
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus ruskeaa ruokosokeria
merisuolaa

koristeluun:
1 avomaankurkku
hyvää oliiviöljyä
auringonkukan versoja

Kuori kaikki kurkut ja kuutioi ne. Viipaloi myös sipulit. Lisää kurkut, sipulit ja auringonkukan versot tehosekoittimeen ja mittaa perään jogurtti. Purista sekaan limemehu ja lisää myös tabasco, valkopippuri, sokeri ja suola. Surauta ainekset sileäksi keitoksi ja anna keiton maustua jääkaapissa hetken verran ennen tarjoilua. Koristele annokset kurkkukuutioilla, oliiviöljyllä ja auringonkukan versoilla. Tarjoile tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti