6. kesäkuuta 2017

Filippiiniläiset possuvartaat

Grillikausi on kuumimmillaan ja mikäpä olisikaan parempaa grillattavaa kuin rehellinen aasialainen katukeittiöruoka! Kotioloissakin pääsee uskomattomiin aasialaisiin makuelämyksiin pienehköllä vaivalla.

Filippiiniläisesta ruuasta ei ole omakohtaisia kokemuksia, mutta nämä vartaat ovat todennäköisesti niin lähellä autenttista elämystä, kuin kotisuomessa voi päästä. Lopputulos oli jotain niin hyvää, että tätä on tehtävä uudestaan ja todella nopeasti - 600 g lihaa lisukkeineen riitti juuri ja juuri kahdelle nälkäiselle...

Resepti on muunnelma tästä.

Filippiiniläiset possuvartaat
600 g porsaan kassleria palana
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl vaaleaa kiinalaista soijakastiketta
puolikas sitruuna
1 vahva chili
1,5 dl ketsuppia (tai banaaniketsuppia, jos saatavilla)
4 dl ginger alea
1,5 dl ruskeaa ruokosokeria
0,5 tl merisuolaa
0,5 tl mustapippuria

Leikkaa possusta poikkisyin ohuita viipaleita. Murskaa valkosipulinkynnet isoon astiaan, kaada päälle soijakastike, purista sekaan sitruunan mehu. Silppua joukkoon myös chili. Sekoita marinadiin ketsuppi ja puolet ginger alesta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ota puolet marinadista talteen grillauskastikkeeksi.

Laita ohuet possuviipaleet marinadiin ja siirrä koko komeus jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi, mutta mielellään vuorokaudeksi.

Ota seuraavana päivänä possu huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Pujottele possuviipaleet vartaisiin; 3-4 siivua per varras.

Kuumenna grilli keskilämmölle ja valmistele sillä aikaa grillauskastike (puolet alkuperäisestä marinadista). Lisää kastikkeeseen loput ginger alesta ja ruokosokeri. Kuumenna kastike, niin että sokeri liukenee hyvin sekaan.

Kun grilli on kuuma, nostele vartaat paistumaan. Grillaa vartaita keskilämmöllä välillä käännellen noin puoli tuntia. Valele vartaita grillauskastikkeella parin minuutin välein. Lopputuloksena täytyisi olla hieman rapsakoita, mutta hyvin karamellisoituneita vartaita - kuin suoraan aasialaisesta katukeittiöstä.

Tarjoile sopivien lisukkeiden kera - meillä oli cross-kitchen -lisukkeet: paksoita ja maissia..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti