28. lokakuuta 2017

Mutakakku

Minulla ja mutakakulla on pitkä ja lämmin historia. Opiskeluaikana tekstiä syntyi mud caken voimalla ja Helsinkiin muutettua rämän työläppärini päällä sulatettiin herkkunälkäiselle tiimille yksi jos toinenkin pakastemutakakku. Auts. Suorastaan hävettää tunnustaa, että leivoin itse tätä suurta herkkuani vasta nyt ensimmäistä kertaa. Sen verran hyvin kakun koostumus lienee tajuntaani vuosien varrella uponnut, että resepti osui heti samantien täydellisesti kohdilleen. Lupaan, että tästä lähin myös mutakakut pyöräytetään meillä omin pikku kätösin!

Ohjeen pohjana käytin taivaallisten suklaa-juustokakku-brownieiden reseptiä.

Mudcake eli mutakakku (⌀ 18 cm)
110 g voita
50 g tummaa 70 % suklaata
2 rkl kaakaojauhetta
2,3 dl valkoista sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
ripaus merisuolaa
koristeluun tomusokeria

Sulata voi kattilassa, ota liedeltä ja pilko joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaapalat ovat sulaneet, lisää sitten kaakaojauhe ja sekoittele tasaiseksi.

Vatkaa käsin vispilällä sokeri ja kananmunat tasaiseksi. Jatka sekoittamista ja kaada joukkoon suklaasula ohuena nauhana. Rouhaise joukkoon ripaus suolaa ja lisää taikinaan siivilän läpi jauhot vähän kerrallaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista mutakakkua 175-asteisessa kiertoilmauunissa 20 minuuttia. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua ja sihtaa pinnalle ohut tomusokerihuntu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti