5. kesäkuuta 2013

Grillivartaat fetakastikkeella

Yksi (miljoonasta, huokaus) kerrostalossa asumisen huonosta puolesta on oman pihan ja sitä myöden oman grillin puuttuminen. Olemme sinnikkäästi paikkailleet tilannetta "grillaamalla" induktioliedellä mainiolla valurautaisella grillipannullamme. Yllättävän autenttisen maun sitä saa aikaan tälleen vähän huijaamalla esimerkiksi näihin kielen mennessään vieneisiin grillivartaisiinkin!

Karitsanlihavartaat
200 g karitsan ulkofileetä
0,5 dl Picual-oliiviöljyä
2 rkl double deluxe -soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
0,5 yksikyntinen valkosipuli
kourallinen tuoretta timjamia
mustapippuria
Himalajan vuorisuolaa

Kuutioi file, silppua valkosipuli ja timjami. Sekoita kaikki ainekset marinadiksi ja anna lihojen maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia. Paista kuumalla grillipannulla mediumiksi (sisälämpö 47 astetta).

Naudanlihavartaat
200 g naudan ulkofileetä
0,5 dl Hojiblanca-oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
0,5 yksikyntinen valkosipuli
1 tl kuivattua oreganoa
Himalajan vuorisuolaa
mustapippuria
sichuanin pippuria
pekonia

Pilko liha kuutioiksi. Tee lopuista aineksista marinadi ja lisää lihakuutiot joukkoon. Anna maustua vähintään pari tuntia. Paista kuumalla grillipannulla niin kauan kunnes pekoni on kypsä.

Kasvisvartaat
1 kesäkurpitsa
200 g herkkusieniä
2 kpl punasipulia
200 g kirsikkatomaatteja
1 dl Picual-oliiviöljyä
1 kpl yksikyntinen valkosipuli
1 tl provencen yrttisekoitusta
1,5 tl sarviapilan siemeniä
2 rkl valkoviinietikkaa
vuorisuolaa
mustapippuria

Viipaloi kesäkurpitsa esim. juustohöylällä pitkiksi suikaleiksi. Pilko sipulit neljään osaan ja erota kerrokset toisistaan. Laita tomaatit ja sienet kokonaisena astiaan sipulisiivujen ja kesäkurpitsasuikaleiden kanssa. Tee lopuista aineksista marinadi ja kaada päälle. Anna maustua pari tuntia. Paista kuumalla grillipannulla kypsiksi.

Fetakastike
250 g turkkilaista jogurttia
200 g fetajuustoa
1 nippu timjamia
mustapippuria

Silppua timjami pieneksi silpuksi, lisää jogurtin joukkoon. Murenna feta myös joukkoon ja mausta pippurilla. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti