26. joulukuuta 2013

Riisipuuro ja sekametelisoppa

Jouluaattoaamu alkoi tietysti maukkaalla riisipuurolla ja sekametelisopalla! Mantelin saanut (tällä kertaa minä) "voittikin" sitten O:n lapsuudenkodin perinteiden mukaisesti tiskivuoron...

Riisipuuro
1 dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl täysmaitoa
ripaus merisuolaa
1 kuorittu manteli

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon riisi. Anna riisien imeä vesi ja lisää sitten joukkoon maito. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä puuroa hämmennellen vajaan tunnin ajan, kunnes riisit ovat kypsiä. Lisää joukkoon suolaa maun mukaan ja heitä sekaan joulumanteli. Tarjoile kylmän sekahedelmäkeiton kera.

Sekametelisoppa
250 g kuivattuja sekahedelmiä (aprikoosi, luumu, omena, päärynä jne.)
1 l vettä
1 kanelitanko
0,5 dl sokeria
1,5 rkl perunajauhoja + tilkka vettä

Pilko hedelmät saksilla pieniksi ja laita veden, kanelitangon ja sokerin sekaan kiehumaan. Anna kiehua nelisenkymmentä minuuttia kannen alla. Sekoita perunajauho tilkkaan vettä ja kaada keiton joukkoon ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen. Anna keiton vielä kiehahtaa ja jäähdytä sitten jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti