31. lokakuuta 2014

Savuporo-suppilovahverokeitto


Tämän keiton resepti napattiin aiemmin arvosteluun saadusta kirjasta Sopat. Reseptiä muokattiin vain nimeksi, maku oli erittäin täyteläinen, tuhdin täyteläinen. Savuporo tuo keittoon sopivan suolaisen maun ja tuore kevätsipuli kruunaa elämyksen erinomaisesti. Jos pitää sienistä ja porosta, tätä ei voine ohittaa.

Suppilovahvero-savuporokeitto
0,5 l kuivattuja suppilovahveroita
1 l kanalientä
1 iso keltasipuli
1 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl kuivattua timjamia
5 dl kermaa
1 kevätsipuli
100 g kylmäsavustettua poronpaistia

Laita kuivatut suppilovahverot likoamaan kanaliemeen. Hakkaa sipuli kuutioiksi ja kuullota kattilassa voissa. Lisää sekaan timjami sekä kuivaksi puristetut sienet. Paistele noin 5 minuuttia. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Kaada kattilaan kanaliemi ja keittele hiljalleen puolisen tuntia sekoitellen.

Kaada joukkoon kerma sekä renkaiksi leikatut kevätsipulit. Rouhi keittoon mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Suikaloi savuporo ja tarjoile annoksen päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti