Valkosuklaa-vanilja-mascarponetäytteiset karjalanpiirakat, melkoisen vinksahtanut idea! Luova hulluus kukoisti keittiössämme lauantaina ja sen seurauksena olen pari päivää mässyttänyt menemään näitä ihan normaaleiksi karjalanpiirakoiksi naamioituneita huijareita.
Valkosuklaa-vaniljatäytteiset karjalanpiirakat (20 kpl)
Vanilja-valkosuklaatäyte:
130 g valkosuklaata
250 g mascarponea
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 ml vaniljajauhetta
Kuoritaikina:
1,5 dl vettä
1 rkl auringonkukkaöljyä
hyppysellinen merisuolaa
3 dl ruisjauhoja
1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Sulata suklaa kattilassa ja anna jäähtyä. Sekoita suklaan joukkoon mascarponejuusto, sokeri, vaniljajauhe ja kananmuna. Jäähdytä täyte jääkaappikylmäksi.
Sekoita kylmään veteen öljy, suola ja jauhot ja vaivaa käsin tiiviiksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pienehköjä palloja ja litistä ne. Kauli palloista aivan ohuenohuita, pitkulaisia, mutta kyllin leveitä piirakkapohjia.
Asettele kunkin pohjan keskelle nokare täytettä. Käännä kapeamman reunan keskiosat keskelle täytteen päälle ja rypytä piirakat keskeltä aoittaen kumpaankin päätyyn asti. Paista piirakoita 200 asteisessa kiertoilmauunissa 7 minuutin ajan niin, että täyte jähmettyy, muttei ehdi paistua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti