29. joulukuuta 2013

Aladoobi l. sile tai hytisevä

Sile, sanoisis turkulaine, hytisevä sannoo savolaenen, muut puhunevat aladoobista? Hyvää se on vaikkapa leivän päällä joka tapauksessa.

Aladoobi, versio 1
1 kg porsaan uunilihaa
2 porkkanaa
2 keltasipulia
3 laakerinlehteä
1 rkl kokonaisia maustepippureita
1 rkl kokonaisia katajanmarjoja
1,5 litraa vettä
3,5 dl itse tehtyä lihalientä
suolaa
6 liivatelehteä

Lado kaikki aineet isoon kattiilaan ja keitä noin 3 tuntia. Irrota lihat mahdollisista luista ja riivi pieniksi paloiksi. Siivilöi liemi talteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Niiden pehmettyä, purista ne kuivaksi ja lisää kuuman lihaliemen joukkoon. Kippaa lihat esim. silikoniseen leivontavuokaan ja kaada liemi päälle. Jäähdytä.

Aladoobi, versio 2
1 kg porsaan suolalapaa
500 g poronvasan potkakiekkoja
2 litraa vettä (josta menee vajaa litra aladoobin lihaliemeksi)
3 sellerinvartta
2 keltasipulia
1 punasipuli
2 porkkanaa
5 laakerinlehteä
0,5 rkl kokonaisia maustepippureita
0,5 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl kokonaisia katajanmarjoja
2 rkl himalajan ruusuolaa
6 liivatelehteä

Lado kaikki aineet isoon kattiilaan ja keitä noin 3 tuntia. Irrota lihat mahdollisista luista ja riivi pieniksi paloiksi. Siivilöi liemi talteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Niiden pehmettyä, purista ne kuivaksi ja lisää kuuman lihaliemen joukkoon. Kippaa lihat esim. silikoniseen leivontavuokaan ja kaada liemi päälle. Jäähdytä.

2 kommenttia:

  1. Tosi hienonnäköinen, muttei vaan millään voi tuota tekstuuria suuhunsa laittaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Tuo tekstuurijuttu on kyllä jännä! Mulla ei syömisten kanssa ole niiden kanssa ongelmaa, mutta muutamien tekstuurien ihan vaan näkeminen riittää vilunväreisiin.. :)

      Poista