25. heinäkuuta 2017

Täytetyt spelttirieskat

Tulipa keksittyä mukava yhdistelmä makuja! Kokosimme superhelpon spelttirieskan päälle limettimehulla ja chilillä maustettuja avomaankurkkuja, tillistä ja grillatuista paprikoista makunsa saavaa kastiketta ja mehukkaaksi grillattua flank steakia (kuvassa näkyvä lihakin säilytti mehevyytensä ja mureutensa, vaikka jouduin syömään sen täydellisen 55 asteen sijaan raskausruokavalion mukaisesti 72-asteisena).

Lime-chilikurkut
4 avomaankurkkua
1 rkl valkoista sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl limettimehua
0,5 tl chilirouhetta
0,5 tl merisuolaa

Leikkaa kurkut kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja levitä laakealle lautaselle. Sekoita sokeri, etikka, limettimehu, chilirouhe ja suola marinadiksi ja kaada tasaisesti kurkunsiivujen päälle. Anna maustua puolisen tuntia.


Paprika-tillikastike
3 paprikaa
0,5 punasipuli (käytä toinen puoli tarjoiluun)
1 rkl kapriksia
1 ruukku tilliä (säästä pieni nippu koristeluun)
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
0,5 tl merisuolaa

Leikkaa paprikat muutamaan osaan ja grillaa niitä kuoripinta alaspäin niin, että kuoret mustuvat täysin. Siirrä paprikat muovipussiin, sulje pussi ja anna paprikoiden höyrystyä ja jäähtyä niin, että kuoret irtoavat helposti. Kuori paprikat.

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja karkeaksi kastikkeeksi.


Spelttirieska
1,5 dl kylmää vettä
0,5 tl merisuolaa
1 dl oliiviöljyä
4,5 dl puolikarkeita täysjyväspelttijauhoja

Sekoita suola ja öljy kylmän veden joukkoon. Mittaa joukkoon jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se on silkkisen pehmeää, sitkoista ja menlko löysää. Leivo taikinasta kolme isoa rieska-flatbreadia ja paista tulikuumassa Uunissa, grillissä tai kotikeittiön uunissa.


Grillattu naudan flank steak
700 g naudan kuvelihaa eli flank steakia

rub:
2 tl savustettua karkeaa merisuolaa
2 tl mustapippureita
2 tl jeeran siemeniä
2 laakerinlehteä
2 tl savupaprikajauhetta

valeluliemi:
50/50 oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa

Siisti kuvelihasta suurimmat kalvot pois.

Mittaa rubin ainekset mortteliin ja jauha tasaiseksi jauheeksi. Hiero lihan pintaan ja anna maustua vähintään pari tuntia.

Ruskista kuveliha aluksi tulikuumassa grillissä molemmilta puolilta ja kypsennä sitten epäsuoralla lämmöllä, kunnes sen sisälämpötila on 55 astetta. Kääri liha löyhästi folioon vetäytymään ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti