9. heinäkuuta 2014

Syreeninkukkasiirappi

Alkukesästä, kun pihassamme kukki syreenit, mieleen juolahti tehdä näistä kukista siirappia. Tuumasta toimeen ja siirapin keittoon. Kyllä kannatti, maukasta ja miedosti kukkeaa siirappia saatiin aikaiseksi. Sopii vaikka teen joukkoon ja jopa jäätelön päälle kesällä.

Syreeninkukkasiirappi
4 dl vettä
5 dl sokeria
noin 1,5 l syreenin kukintoja

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, keitä niin kauan, kunnes neste on kirkasta. Tähän menee muutama minuutti. Lisää joukkoon syreenin kukinnot ja keitä seosta noin 10 minuuttia tai kunnes neste alkaa kehittyä siirappimaiseksi. Poista kukinnot tässä vaiheessa siirapista.

Desinfioi säilytysastiat ja purkita siirappi, mikäli et käytä sitä heti.


2 kommenttia:

  1. Kiva idea jälleen kerran, eipä olisi tullut mieleeni käyttää puutarhan syreenejä tällä tavoin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Toimisi muuten varmasti mehunakin, täytyy kokeilla ensi keväänä :)

      Poista