Bokharat-karitsankareet ja couscous
2 riviä karitsankareita
3 rkl bokharat-mausteseosta eli 7-maustetta (ks. valmistusohje)
3 tl oliiviöljyä
1 iso keltasipuli
170 g kikherneitä, borlottipapuja ja valkoisia papuja (esim. GoGreen luomu-papumix)
3,75 dl kasvislientä
3 dl couscousta
1 dl rusinoita
tuoretta korianteria
ripaus chilijauhetta (esim. Homera)
ripaus jeeraa
mustapippuria
merisuolaa
Pyyhi kareet kuivaksi paperilla ja hiero 7-maustetta lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan.
Paista grillipannulla kuumalla lämmöllä kareiden pinnat kiinni siirrä uunivuokaan ja anna niiden sitten paistua 150-asteisessa kiertoilmauunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta. Kääri kareet folioon ja anna niiden vetäytyä vartin verran. Valmista tällä välin couscous.
Viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi ja kuullota sipulisiivut öljyssä. Pienennä lämpöä ja lisää kasariin kikherneet ja pavut, rusinat, couscous ja kasvisliemi. Hauduta kannen alla viitisen minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt. Silppua korianteri ja sekoita couscousin joukkoon. Ripottele sekaan maun mukaan jeeraa ja chilijauhetta ja rouhaise joukkoon myös suolaa ja mustapippuria.
Leikkaa karitsankareet siivuiksi niin, että lihaa jää paksu kerros joka toisen luun ympärille ja joka toinen luu otetaan irti. Rouhi lihojen leikkuupinnalle suolaa. Tarjoile karitsat couscousin ja jogurttikastikkeen kera.
Minttu-korianteri-jogurttikastike
2 dl maustamatonta paksua jogurttia
0,5 dl silputtua tuoretta korianteria
0,5 dl silputtua tuoretta minttua
2 rkl sitruunamehua
merisuolaa
mustapippuria
Sekoita ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.
Seuraa puuhiamme myös Facebookissa! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti