17. elokuuta 2014

Vasikankyljykset ja grillattu maissi

Olen tänä vuonna kääntänyt kelkkani useamman vanhan ruokainhokin suhteen. Nykyään grillaamme tuon tuosta munakoisoja, ja ruusukaalikin maistuu mainiolta oikein laitettuna. Myös herne-maissi-paprika-sekoituksesta peräisin oleva syvä maissiennakkoluuloni on saanut kyytiä, kun olemme keitelleet ja sitten grillailleet maissintähkiä eri ruokien lisukkeeksi.

Minkähän raaka-aineasennevamman sitä seuraavaksi heittäisi romukoppaan? Maksassa riittäisi ainakin haastetta...

Vasikankyljykset ja grillattu maissi
2 vasikankyljystä
merisuolaa
mustapippuria
2 tuoretta maissintähkää
3/4 dl barbequekastiketta (esim. Sweet Baby Ray’s hickory & brown sugar)
punapinaattia

Rouhi ja hiero kyljysten pintaan reilusti suolaa ja mustapippuria. Anna maustua huoneenlämmössä sillä välin, kun valmistat maissit.

Keitä maissintähkiä suolalla maustetussa vedessä 5 minuutin ajan. Siirrä tähkät grilliin ja paista keskilämmöllä samalla bbq-kastikkeella tähkiä valellen vajaan vartin verran. Siirrä valmiit tähkät folioon ja grillin ulkoreunalle odottamaan kyljysten valmistumista.

Grillaa vasikankyljyksiä korkealla lämmöllä, kunnes lihalämpömittari näyttää 56 astetta. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile lihat punapinaatin ja bbq-maissien kera.

2 kommenttia:

  1. Vasikka on herkkua, näyttää aika herkullisen syötävältä nuo kyljykset! Mulla on hernekeitto ylitsepääsemätön inhokki. Mutta saa sitä melkein kaikkiruokaisella olla jokin inhokki, eikös vaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sovitaan suosiolla, että meillä melkein kaikkiruokaisilla saa olla jokin inhokki, niin munkaan ei tarvitse niitä maksapihvejä alkaa paistella :D

      Poista