2. marraskuuta 2015

Tonnikalapihvit ja kvinoa-tomaattipaistos

Laadukas tonnikala on aivan tolkuttoman hyvää, ja kallista. Kun tonnikalapivin paistaa täydellisesti, eli jättää sisältä reilusti raa'aksi, on hankala kuvitella parempaa kala-annosta. Tonnikalapihvi on parhaimmillaan grillattuna nopeasti kuumalla pannulla, jolloin se on sisältä täydellisen pehmeää ja mehukasta.

Viinisuositukseksi käy esim. saksalainen hapokas riesling 'Von Unserm' Rheingau Riesling Trocken 2013.

Tonnikalapihvit
2 x 150 g MSC-sertifioitua tonnikalafileetä
merisuolaa
mustapippuria

Paista tonnikalafileet kuumassa grillipannussa nopeasti, noin minuutin per puoli. Suolaa ja pippuroi kauttaaltaan.

Tomaattinen qvinoapaistos
kourallinen kirsikkatomaatteja
2 dl kasvislientä
1 dl kvinoaa
2 rkl tuoretta ruohosipulisilppua
mustapippuria

Tee kasvisliemi valmiiksi ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä kasvisliemessä noin vartti. Sekoita loppuvaiheessa halkaistut tomaatit ja ruohosipuli joukkoon, mausta mustapippurilla. Kokoa annos ja nautiskele.

4 kommenttia:

  1. Tuoretta tonnikalaa on vaan tosi vaikee löytää Suomesta. Tai sanotaanko et enpä uskalla mistä vaan ees ostaa. Kauppahalli tai isommat suositut ketjut.. Tonnikala oisi kyl niin ihanaa :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on valitettavasti. Meillä kävi tuuri, kun pari viikkoa sitten sattui olemaan tuoretta sashimilaatuista tonnikalaa tarjolla sittarissa "sopuhintaan" hieman alle 60 euroa kilo...

      Poista
  2. Tuore tonnikala onkin hurjan hyvää herkkua:) Täällä se on lähiruokaa mutta silti kallista...

    VastaaPoista