30. joulukuuta 2016

Christmas cupcakes

Piparkakkutaikinalta maistuvat, valkosuklaakuorrutetut cupcaket, ei huonompi idea! Tänä vuonna tuli  Pikkukokin kanssa syötyä piparkakkutaikinaa leivottuja piparkakkuja pariin kertaan, joten piparikuppikakut olivat mukava lisä jouluherkkujen kavalkadiin. Idea ja reseptin pohja löytyi Hellan ja viinilasin välistä.

Jouluiset cupcaket valkosuklaakuorrutteella (23 kpl)
taikina:
6 kananmunaa
5 dl fariinisokeria
1 bourbon-vaniljatanko
1 luomuappelsiinin kuori
150 g sulatettua voita
2 dl kookoskermaa
7 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ceyloninkanelia
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä

kuorrutus:
290 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa

Vatkaa kananmunat, fariinisokeri, vaniljatangosta irrotetut siemenet ja appelsiininkuoriraaste vaaleahkoksi kuohkeaksi vaahdoksi.

Sulata voi ja sekoita voisulan joukkoon kookoskerma. Sekoita mausteet vehnäjauhojen joukkoon.

Sekoita kookos-voisula munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos varovasti nostellen taikinan joukkoon.

Jaa taikina muffinivuokiin niin, että vuoat täyttyvät 2/3. Paista kuppikakkuja 175-asteisessa uunissa 15-20 minuutin ajan, niin että muffinit ovat juuri kypsiä mutta keskeltä vielä pehmeän taikinaisia. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa suklaasula ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon. Kaavi seos pursotinpussiin ja anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Pursota jähmettynyt kuorrute kuppikakkujen päälle.

Säilytä cupcakeja viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti