18. joulukuuta 2016

Menemen

Menemen on perinteinen turkkilainen aamiainen. Perinteisesti menemen (ilmeisesti) valmistetaan munakokkelina, jossa kananmunasekoitus paistetaan hyvin kevyesti niin, että munakokkeli on melko löysää. Tällä kertaa teimme menemenin hieman shaksukan tyyliin ja hyvää siitä tuli näinkin. Sen verran tämä jäi kuitenkin kaivelemaan mieltä, että menemeniä on pakko päästä tekemään uudestaan perinteiseen malliin, perinteisin maustein. Ja enemmän.

Reseptin nappasimme täältä, jossa mainittiin että ohjeesta syntyy 3-4 annosta. Meitä oli syömässä 2 aikuista ja lapsi, lopputuloksena jäi nälkä. Näillä määrillä tästä syntyy hyvin kevyt aamiainen tai hyvin kevyt lounas kahdelle.

Menemen
2 keltasipulia
1 punainen paprika
1 valkosipulinkynsi
1 tuore chili
6 tomaattia
puolikas puntti silopersiljasilppua
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl hunajaa
3 kananmunaa

Suikaloi sipulit ja paprika, siivuta chili ja kuutioi tomaatit. Silppua persilja. Kuumenna pannu kuumaksi ja lorauta sinne oliiviöljyä. Kuullottele sipulia, paprikaa, valkosipulia ja chiliä pannulla viitisen minuuttia. Lisää joukkoon tomaatit ja hunaja, sekoita kunnolla. Hauduttele, kunnes ylimääräiset nesteet ovat haituneet. Lisää mausteet ja puolet persiljasilpusta.

Tee pannulla kolme kuoppaa ja riko niihin kananmunat. Hauduttele miedolla lämmöllä kannen alla kunnes kananmunien valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Ripottele päälle vielä chiliä ja persiljaa. Tarjoile valkosipulijogurtin kera.

Valkosipulijogurtti
300 g turkkilaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä
2 tl sitruunamehua
1 tl sokeria
puolikas puntti silopersiljasilppua

Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne sekä kaikki muut ainekset jogurtin sekaan. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti