25. joulukuuta 2016

Kookosriisipuurobrûlée


Jouluinen kookosmaitoon tehty paahtovanukas toimii täydellisesti niin syntisenä aamupalana kuin täysverisenä jälkiruokanakin.

Samantyylinen idea riisipuuron ja crème brûléen yhdistämisestä oli syntynyt myös K-Ruoka-lehden toimituksessa (nro 7/2016), joten nappasimme ohjeeseen perusteet sieltä ja tuunasimme reseptiä mm. kookosmaidolla.

Kookosriisipuurobrûlée (3 annosta)
400 ml kookosmaitoa
3 dl kevytmaitoa
1 (ceylonin)vaniljatanko
1 dl puuroriisiä
0,25 dl valkoista sokeria
2 kananmunankeltuaista
n. 1 rkl valkoista sokeria
ripaus merisuolaa

Kiehauta kooosmaito ja maito kattilassa. Lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko. Sekoita joukoon riisinjyvät ja anna puuron hautua miedollä lämmöllä reilun puoli tuntia, aina välillä sekoitellen. Mausta puuro sokerilla ja suolalla ja anna sen jäähtyä.

Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon keltuaiset ja jaa puuro annosvuokiin. Nosta annosvuoat syvään uunivuokaan ja täytyä uunivuoka kuumalla vedellä brûléevuokien puoliväliin asti. Paista vuokia 200-asteisen uunin alatasolla 15 minuutin ajan. Jäähdytä vuoat jääkaappikylmiksi.

Ripottele brûléiden pintaan reilusti sokeria ja tohota sokeri rapeaksi kuoreksi kaasupottimella (tai uunissa grillivastusten alla). Tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti