31. lokakuuta 2017

Tamarindirapuwok

Tällä reseptillä syntyy mutkatonta arkiruokaa nälkäiselle perheelle. Jutun juju on thai-tyyliin maustetussa tamarindikastikeessa nopeasti paistetuissa ravuissa. Kylkeen vähän kasviksia ja nuudeleita ja sitten syömään!

Tamarindirapuwok
0,5 kiinankaali
1 porkkana
200 g vehnänuudeleita
2 valkosipulinkynttä
2 cm inkivääriä
1 punainen chili
1 rkl tamarinditahnaa
200 g jättikatkarapuja
1 limetti

Viipaloi kiinankaali ja leikkaa porkkana kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Hienonna valkosipuli, raasta inkivääri ja viipaloi chili. Kuullota näitä öljyssä kuumalla pannulla pari minuuttia ja lisää joukkoon tamarinditahna. Paista rapuja tahnassa pari minuuttia ja lisää joukkoon kaali ja porkkana. Paista vielä pari minuuttia ja sekoita joukkoon nuudelit. Tarjoile limetinlohkojen kera.

2 kommenttia: