21. joulukuuta 2017

Ankkarisottoa ja granaattiomenaa

Risottoon kuuluu perinteisesti upottaa reilusti voita ja juustoa, mutta ihan kelpo risoton saa aikaan myös maidottomana. Avainasemassa on tällöin - kuten aina - laadukas risottoriisi (arborio, carnaroli, vialone nano) sekä maukas liemi. Maustoimme risoton rosmariinilla ja suht voimakkaalla riistaliemellä. Tuhdin risoton raikasti parhaillaan sesongissa oleva pirskahteleva granaattiomena ja proteiinina toimi rapsakkanahkainen ankanrinta. Lopputulos sai kehuja niin kolmivuotiaalta kuin aikuisiltakin.

Riistaliemeen tehty maidoton risotto
1,5 l riistalientä
2 rkl öljyä
4 salottisipulia
300 g risottoriisiä
2 rosmariininoksaa
3 dl kuivaa valkoviiniä
merisuolaa
mustapippuria
0,5 granaattiomena

Kuumenna riistaliemi kiehuvaksi kattilassa.

Hienonna salottisipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää joukkoon salottisipulit, riisi ja rosmariininoksat. Kuullota seosta varovasti, kunnes riisinjyvät muuttuvat läpinäkyviksi ja tuoksuvat kevyesti paahteisilta. Lisää joukkoon viini ja anna sen imeytyä riisiin, samalla hiljalleen hämmennellen.

Lisää kuumaa riistalientä iso kauhallinen kerrallaan ja anne nesteen imeytyä jälleen riisiin samalla hiljalleen sekoittaen. Kun neste on lähes imeytynyt, lisää seuraava kauhallinen. Jatka näin reilun vartin verran, kunnes riisi on pehmentynyt al denteksi ja risoton rakenne on kermainen.

Mausta risotto lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Anna risoton tekeytyä viitisen minuuttia kannen alla ja notkista se tarvittaessa ennen tarjoilua lorauksella riistalientä.

Tarjoile risotto ankanrintaviipaleiden ja granaattiomenan siementen kera.

Paistettu ankanrinta
2 kpl ankan rintafileitä
mustapippuria
merisuolaa

Nosta ankan rintafileet pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön ja siisti ne tarvittaessa. Leikkaa rasvapuolelle ristiviillot, varo kuitenkin viiltämästä lihaan asti. Hiero lihojen pintaan suolaa ja mustapippuria.

Laita ankat kylmälle pannulle rasvapinta alaspäin ja kuumenna levyä hitaasti niin, että rasva alkaa sulaa. Paista fileisiin molemmin puolin hyvä paistopinta, siirrä fileet uunivuokaan ja paista vielä 140-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 56 astetta. Anna fileiden vetäytyä tämän jälkeen foliossa vähintään 15 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti