Eipä olisi ikinä uskonut, että kauramaitoon keitettyä riisipuuroa ei pysty erottamaan lehmänmaitoversiosta! Ihan yhtä kermainen rakenne ja pehmeä maku, ainakin kun muistaa lopuksi lisätä joukkoon tujauksen margariinia.
Jouluaattoaamuun mahtui myös traaginen #manteligate, kun mokoma pikku pirulainen eksyi kolmevuotiaan Pikkukokin lautasen sijasta äidin puuroannokseen. Onneksi manteleita löytyi pussista lisää ja pattitilanne saatiin ratkaistua :)
Vegaanin joulupuuro
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l kauramaitoa
1 rkl maidotonta margariinia
n. 0,5 tl merisuolaa
tarjoiluun:
manteli
valkoista sokeria
ceyloninkanelia
Kiehauta vesi. Lisää joukkoon riisit, anna veden imeytyä ja kaada sitten sekaan kauramaito. Hauduttele puuroksi miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin verran, aina välillä hämmentäen. Lisää lopuksi joukkoon margariini ja mausta suolalla. Piilota kattilaan joulumanteli ja tarjoile puuro sokerin ja kanelin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti