Itsenäisyyspäivän menun suolainen osuus koostui jälkiuunileivällä tarjoillusta porosta ja katajanmarjamajoneesista sekä hirviwellingtonista.
Minikokoisia mustikkakukkosia on keittiössämme näperrelty lähes samalla reseptillä vuonna 2014.
Mustikkakukot (3 kpl)
taikina:
150 g voita (käytimme maidotonta margariinia)
1 dl valkoista sokeria
1 kananmuna
2 dl puolikarkeita ruisjauhoja
2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
200 g mustikoita
0,5 dl valkoista sokeria
0,25 dl perunajauhoja
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri ja lisää seokseen kananmuna. Vatkaa vielä hetki. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Siirrä taikina viileään jämäköitymään.
Survo mustikat ja sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot.
Jaa taikina kolmeen osaan. Ota kustakin osuudesta vielä kolmannes erikseen. Muotoile loput taikinat voideltujen annosvuokien pohjille ja reunoille ohueksi kerrokseksi.
Lusikoi mustikkasurvos vuokiin. Pyörittele erilleen otetut taikinapalat palloiksi ja litistä kukkojen hatuiksi. Tasoita saumat tiiviiksi.
Paista kukkoja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti