27. elokuuta 2014

Maminha

Sittarissa tuli jälleen vastaan hieman eksoottisempi pihvinaudan ruhonosa. Pakkohan se oli ottaa testiin. Tällä kertaa kyseessä oli etelä-amerikkalaisen leikkaustavan mukaan leikattu kuvelihaksen ja paistin välinen osa, maminha. Tehtiin nopea marinadi pintaan ja grillattiin samoin kuten aikaisemmin picanha, lopputulos oli jälleen erinomainen.

Maminha
noin 1 kg pala maminhaa
oliiviöljyä
5 kynttä valkosipulia
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria

Jauha mausteet morttelissa tahnaksi oliiviöljyn kanssa. Hiero lihan pintaan ja anna lihan lämmetä huoneenlämpöiseksi. Grillaa vartaassa matalassa lämmössä, kunnes lihan sisälämpö on 49 astetta. Kääri liha folioon ja anna levätä vähintään 10 minuuttia ennen leikkausta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile esim. grillatun munakoison ja fetajuuston kera.

2 kommenttia:

  1. Nam miten murean näköistä lihaa. Ihana annos muutenkin, yksinkertainen mutta varmasti tosi maukas, vesi herahtaa ihan kielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan, jos jostain löytyy tuota maminhaa, yksinkertaiset ruuat ovat monesti niitä parhaita myös :)

      Poista