1. tammikuuta 2015

Huevos rancheros eli meksikolaiset aamiaiskananmunat

Joulupukki toi meille Hanna Sumarin syksyllä ilmestyneen keittokirjan Pienet suuret reseptit. Nopeita ja helppoja arkiruoka-annoksia pullollaan olevaa kirjaa selaillessa huomion kiinnitti ensimmäisenä huevos rancheros eli tortillaletuilta salsa rojan kanssa tarjotut paistetut kananmunat, jotka tuhtina päivänaloittajana sopisivat hyvin vuoden ensimmäisen päivän aamuun.

Sumarilla oli kuitenkin menneet meksikot ja shaksukat iloisesti sekaisin, ja vielä cheddarjuustokastikkeella kuorrutettuna, joten tein annoksen kirjan ohjeen sijaan fiilispohjalta jääkaapin rajattuun sisältöön ja herkullisimpiin Foodgawkerin kuviin nojautuen.

Punainen salsa onnistui yli odotusten ja koko annos toimi mielestäni todella hyvin. Kiikutin lautasellisen myös O:lle sohvannurkkaan, ja sieltä kuului hetken kuluttua hyväksyviä murahduksia. Tämä oli erinomaisen herkullinen alku uudelle vuodelle!

Huevos rancheros
200 g kirsikkatomaatteja
1 keltasipuli
1 punainen mieto chili
0,5 vihreä jalapeno
0,25 punainen habanero
1 rkl persiljasilppua
3 rkl korianterisilppua + muutama lehti koristeluun
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 limetti
merisuolaa
mustapippuria
4 kananmunaa
1 avokado
4 pientä tortillalettua (ks. maissitortillojen ohje)

Valmista ensin salsa roja (tämä ohje toimii myös hyvin). Aja tomaatit, sipuli, chilit, persilja, korianteri ja valkosipuli karkeaksi kastikkeeksi monitoimikoneella. Laita kattila liedelle ja heitä pilkotut ainekset sekä tomaattimurska ja puolikkaan limetin limemehu porisemaan miedolle lämmölle. Keitä kasaan puoli tuntia, tai kunnes salsa on hyvin sakeaa. Mausta soossi lopuksi suolalla ja pippurilla.

Paista kananmunat niin, että keltuaiset säilyvät ehjinä ja juoksevina. Lämmitä tortillalettuja paistinpannulla parikymmentä sekuntia per puoli ja asettele letut lautasille, kaksi per syöjä. Nosta lettujen päälle kananmunat ja lusikoi päälle salsa rojaa. Rouhaise kananmunille suolaa. Asettele annoksen sivuun vielä avokadonsiivuja, purista viipaleiden päälle limemehua ja rouhaise niille mustapippuri-suolahuntu. Koristele lopuksi annokset korianterinlehdillä.

2 kommenttia:

  1. Tuossa on niin ihanat ainekset että:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä herkullinen tapa käynnistää päivä, noiden voimalla jaksoi pitkään :)

      Poista