26. elokuuta 2014

Pulpo con sherry y pimentón eli savupaprika-sherry-babymustekalat

Mitä tehdä sherrylampaasta yli jääneestä sherrystä? Blogimaailmasta löytyy tietysti herkullinen vastaus tähänkin pulmaan; Andalusian auringossa -blogin pulpo con sherry y pimentón -reseptin muodossa. Toimii!

Pulpo con sherry y pimentón
1 kg babymustekaloja
1 pienehkö fenkoli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3 sardiinifilettä
1,5 tl espanjalaista savupaprikajauhetta (pimentón de la Vera)
1 dl sherryä
370 g paseerattua (mutti)tomaattia
merisuolaa
mustapippuria
1 sitruuna
maalaisleipää

Poista chilistä siemenet ja hienonna se ohuiksi viipaleiksi yhdessä fenkolin ja valkosipulinkynsien kera. Poista sardiinifileistä selkäruodot ja silppua kalat pieneksi. Kuullota edellämainittuja aineksia kasarissa oliiviöljyssä hetken ja lisää joukkoon paprikajauhe ja sherry. Kiehauta.

Huuhdo mustekalat ja leikkaa suurimmat tarvittaessa pariin osaan. Heitä mustekalat kasariin ja lisää perään paseerattu tomaatti. Kiehauta, laske lämpöä ja hauduta kannen alla tunnin verran.

Mausta suolalla ja pippurilla ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Lohko toinen puoli sitruunasta annosten kanssa tarjoiltavaksi. Tarjoile valmis muhennos rapeakuoristen maalaisleivänsiivujen kera.

2 kommenttia:

  1. Erittäin kiinnostava combo, noilla mausteilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, oli hyvä setti! :)

      Poista