18. lokakuuta 2015

Intialaiset lihapullat

Pitkästä aikaa lihapullia, tällä kertaa intialaisittain. Sileäksi ajettua kastiketta tulee tehtyä todella harvoin, onneksi tuli tällä kertaa mieleen. Toimii hienosti intialaistyyppisten lihapullien kastikkeena riisin kanssa. Mikäli pitää voimakkaasta mausteisuudesta, jeeraa ja garam masalaa sekä chiliä voi käyttää hieman rohkeammin, vaikkei näissäkään määrissä mitään vikaa ollut. Hyvin maistui kaikille.

Reseptiin tuli vilkaistua vinkkiä jostain, mutta tämä jokin on päässyt valitettavasti hukkaan.

Intialaiset lihapullat
400 g luomukaritsan jauhelihaa
1 punasipuli
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
merisuolaa
2 tl jeeraa
1 tl garam masalaa
1 keltasipuli
1 vihreä jalapeno
2 rkl oliiviöljyä
6 tomaattia
2 tlk kookosmaitoa
1 puntti korianteria

Valmista ensin lihapullat. Sekoita karitsan jauhelihan joukkoon hienoksi silputtu puolikas punasipuli. Säästä toinen puolikas myöhemmäksi. Lisää jauhelihataikinaan puoli desiä korppujauhoja ja sotke sekaan vielä yksi kananmuna. Mausta suolalla sekä 1 tl jeeralla ja 0,5 tl garam masalalla. Vaivaa taikina ja jätä maustumaan hetkeksi.

Pilko toinen puoli punasipulista ja yksi keltasipuli. Silppua myös chili. Kuullota kasviksia pannulla noin 10 minuuttia oliiviöljyssä. Lisää joukkoon pilkotut tomaatit, anna muhia hetken ja kippaa perään kookosmaito. Keitä hetki ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. 

Pyörittele jauhelihataikinasta lihapullia ja paista niihin pannulla kunnon paistopinta. Kaada kastikkeen joukkoon ja hauduttele kypsäksi. Silppua lopuksi sekaan tuore korianteri. Tarjoa soossi riisin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Oi nam, lammaslihapullia ja näin kivoilla mausteilla vielä. Herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, maut toimivat todella hyvin yhteen :)

      Poista