1. lokakuuta 2015

Pekoniin kääritty lenkkimakkara


Joitain aikoja sitten teimme legendaarista lenkkimakkaraa hieman tuunattuna versiona. Helppoa, nopeaa ja varmasti maistuvaa. Harvoin tulee lähdettyä lenkkimakkaralinjalle, mutta joskus sillekin on paikkansa.

Perinteikäs, jopa kansallisruuan statusta hipova uunilenkki saa tässä reseptissä uusia ulottuvuuksia salviasta, chilistä ja rapeasta pekonikuoresta. Maku on kohdallaan, ravintoarvot eivät ehkä niinkään.

Pekoniin kääritty lenkkimakkara
1 HK:n sininen lenkkimakkara
5 lehteä salviaa
juustosiivuja
tomaattia
mustapippuria
chiliä
1 pkt pekonia

Tee lenkinpuolikkaisiin syvät viillot. Työnnä viiltoihin salvianlehdet, juustosiivuja, viipaloitua tomaattia sekä chilirenkaita. Rouhi päälle mustapippuria ja kääri molemmat lenkinpätkät tiukasti pekoniin. Laita lenkki kylmään uuniin, jonka jälkeen uuni lämpiämään 200 asteeseen. Makkara on valmis, kun pekoni on rapeutunut.

Perunamuusi
noin 5 perunaa
vajaa desi ruskistettua voita
merisuolaa

Keitä tarvittava määrä kuorittuja perunoita suolavedessä kypsiksi. Muussaa potut ja lorauta sekaan ruskistettu voi, sekoita hyvin. Mausta suolalla.


4 kommenttia:

  1. Jees, yksi rakkaimmista klassikoista! Salviahan on nimenomaan possun yrtti, varmasti hieno lisä tälle ylelliselle raaka-aineelle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylellinen raaka-aine tosiaan vaatii laadukkaat kumppanit - viinisuositus vain pääsi unohtumaan :)

      Poista
  2. Iso peukku siitä että teilläkin vietetään lihaisaa lokakuuta ;)

    VastaaPoista