21. maaliskuuta 2016

Hunajainen mustikkavispipuuro kvinoasta

Kotimaisesta, perulaisserkkuaan puuroutuvammasta kvinoasta saa tehtyä ihan mahtavan maukasta puuroa. Kun vispipuuron maustaa hunajalla ja vaniljalla se pysyy vieläpä mukavan terveellisenäkin.

Sokerittomalla ruokavaliolla edelleen oleva Pikkukokkikin sai maistaa kuvan annoksen verran puuroa. Vähitellen taitaa siis lipsua kaksivuotissyntymäpäivän lähestyessä tämä sokerittomuusperiaate. Tai sitten hunajaa ei lasketa!

Kuva paljastaa muuten myös, että olen vasenkätinen (huomasitteko ennen kuin mainitsin?). Vaikka O kuinka sinnikkäästi yrittääkin opettaa lusikan "oikeaa" puolta lautasella, ihan kaikkialle ei sekään neuvoineen ehdi... :)

Nerokkaan kvinoa-vispipuuron idea löytyi Vatsasekaisin kilinkolin -blogista.

Hunajainen mustikkavispipuuro kvinoasta
0,5 l vettä
2,5 dl mustikoita
1 vaniljatanko
1,25 dl suomalaista kvinoaa
0,5 dl hunajaa

Surauat mustikat ja vesi tasaiseksi tehosekoittimessa. Kaada neste kattilaan ja kiehauta.

Halkaise vaniljatanko pitkittäin, kaavi siemenet ja lisää ne ja tangonpuolikkaat mustikkaveden joukkoon. Lisää kvinoa vähän kerrallaan nesteen joukkoon sitä samalla koko ajan sekoitellen. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä 15 minuutin ajan ja lisää loppuvaiheessa joukkoon hunaja.

Jäähdytä puuro ja vispaa se kuohkeammaksi sähkövatkaimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti