7. maaliskuuta 2016

Kiinalainen siitakesieni-tofukeitto

Kun maisema ulkona näyttää suttuisen mustavalkofiltterin läpi kuvatulta, harmauden karistamiseen tarvitaan kunnon annos lämmittävän lohdullista keittoa. Tämän herkullisen hot & sour -keiton reseptin on alunperin Muista syödä välillä -blogin Rommirusina saanut Makukellarin kiinalaisen ruoan kokkauskurssilta (muutimme vain hieman ainesosasuhteita ym. pientä). Kevättä odotellessa!

Kiinalainen happamantulinen tofu-siitakeskienikeitto
20 g kuivattuja siitakesieniä (myydään aasialaiskaupoissa nimellä kiinalainen mustasieni)
1,2 l vettä
100 g tuoreita siitakesieniä
2 porkkanaa
140 g säilöttyjä bambunversoja
140 g kiinteää tofua (esim. Jalotofu Hempnut)
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 tl merisuolaa
4 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 tl jauhettua valkopippuria
1,5 rkl maissijauhoa (+ 3 rkl kylmää vettä)
1 kananmuna
2 rkl riisiviinietikkaa
1 kevätsipulinvarsi

Liota kuivattuja sieniä lämpimässä vedessä vähintään puolen tunnin ajan. Säästä sieniliemi. Viipaloi liotetut ja tuoreet sienet. Raasta porkkana ja tofu karkeaksi raasteeksi.

Kuumenna öljyt kattilassa ja kuullota porkanaraastetta hetkisen. Lisää joukkoon sienet ja bambunversot ja paista seosta pari minuuttia. Kaada joukkoon liemi ja kiehauta keitto. Lisää joukkoon suola, soijakastike ja valkopippuri.

Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana keiton joukkoon. Lisää mukaan tofuraaste. Riko kananmunan rakenne haarukalla ja lisää se keiton joukkoon samalla keittoa sekoittaen. Lorauta joukkoon riisiviinietikka. Siivuta kevätsipuli ja ripottele lopuksi viipaleet keiton pinnalle.

4 kommenttia:

  1. Siinä taas keitto minun makuuni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin! Ja keiton maku vain paranee vanhetessaan - siis jos sitä malttaa jättää seuraavaksi päiväksi :)

      Poista
  2. Minäkin keitin taas viikonloppuna kattilallisen tätä keittoa, kun mainitsit asiasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tulee kierre - nyt minunkin alkoi taas tehdä mieli tätä :)

      Poista