6. huhtikuuta 2016

Hummusta ja poroa

Pohjoinen poro kohtaa tässä annoksessa itäisen Välimeren keittiön lempeän hummuksen. Varhaisimmat maininnat hummuksesta löytyvät kairolaisita keittokirjoista 1200-luvulta, joten kikherneitä, seesaminsiementahnaa ja sitruunamehua on osattu yhdistellä maistuvaksi tahnaksi jo kotvan aikaa.

Idea annokseen lähti aiemmin tekemästämme marokkolaistyyllin maustetusta hummus-jauheliha-setistä.

Hummus
400 g säilöttyjä kikherneitä
0,5 dl sitruunamehua
3 rkl tummaa tahinia
1 valkosipulinkynsi
1 tl jauhettua jeeraa
2 rkl hyvää oliiviöljyä
0,5 tl merisuolaa

Huuhdo ja valuta kikherneet. Purista sitruunasta mehu. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tahnaksi. Notkista tahna tarvittaessa tilkkasella vettä.

Poropaistos ja tikkuporkkanat
2 rkl voita
400 g poronjauhelihaa
merisuolaa
mustapippuria
3 porkkanaa

Sulata voi kuumalla pannulla. Kun tirinä on hiljentynyt, lisää joukkoon jauheliha ja ruskista se lähes rapeaksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Pilko tarjolle myös porkkanatikkuja hummukseen dipattavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti