Pohjoinen poro kohtaa tässä annoksessa itäisen Välimeren keittiön lempeän hummuksen. Varhaisimmat maininnat hummuksesta löytyvät kairolaisita keittokirjoista 1200-luvulta, joten kikherneitä, seesaminsiementahnaa ja sitruunamehua on osattu yhdistellä maistuvaksi tahnaksi jo kotvan aikaa.
Idea annokseen lähti aiemmin tekemästämme marokkolaistyyllin maustetusta hummus-jauheliha-setistä.
Hummus
400 g säilöttyjä kikherneitä
0,5 dl sitruunamehua
3 rkl tummaa tahinia
1 valkosipulinkynsi
1 tl jauhettua jeeraa
2 rkl hyvää oliiviöljyä
0,5 tl merisuolaa
Huuhdo ja valuta kikherneet. Purista sitruunasta mehu. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tahnaksi. Notkista tahna tarvittaessa tilkkasella vettä.
Poropaistos ja tikkuporkkanat
2 rkl voita
400 g poronjauhelihaa
merisuolaa
mustapippuria
3 porkkanaa
Sulata voi kuumalla pannulla. Kun tirinä on hiljentynyt, lisää joukkoon jauheliha ja ruskista se lähes rapeaksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
Pilko tarjolle myös porkkanatikkuja hummukseen dipattavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti