20. huhtikuuta 2016

Pastaa, rucolanversopestoa ja pancettaa

Joulupukin tuoma Stollar BBL910 the Boss Blender on mullistanut aamupalakäyttäytymisemme kymmenkertaistaen hedelmänkulutuksemme, mutta mahdollistanut myös erilaisten ihanien silkinsileiden tahnojen tekemisen. Vertailimme pitkään ja hartaasti Vitamixien, Blendtecien ja Stollarien ominaisuuksia ja päädyimme ostamaan Stollar Bossin. Kauppa, jota en kovasta hinnasta huolimatta ole katunut hetkeäkään (ovh 699e - onneksi vehjes oli tarjouksessa)! Tavallisista satasen härveleistä ei kertakaikkiaan voi puhua samana päivänä verrattuna näihin hurjatehoisiin, huippumuotoiltuihin supertehosekoittimiin.

Boss on nyt neljän kuukauden ajan pyöräyttänyt meille yhdellä napin painalluksella (smoothie-ohjelma) joka aamuksi raikkaat smoothiet, joissa vaikeimpienkaan hedelmien ja marjojen kuorista tai siemenistä ei näy enää jälkeäkään. Naureskelemme kaupassa vihervallakumouksen kokeneelle ostoskärryllemme ja jopa pakastimen massiiviset puolukkavarastotkin ovat hävinneet kuin itsestään. Stollarin terien armoille joutui kerran myös omenassa kiinni ollut tarralappu, tuloksen voitte arvata...

Koneessa on kahden smoothieohjelman lisäksi muutama muukin valmiiksi suunniteltu ohjelma - pesuohjelma mukaanlukien - ja omatoimisempaan käyttöön pyöritettävässä säätönamikassa useita nopeuksia aina varovaisesta sekoittelusta täydelliseen täystuhoon. Mukana tulee myös nuolijakaavin ja "töpöttäjä", jota voi käyttää vaikkapa paksumpien tahnojen ja jäisten jälkiruokien työstössä.

Maku-lehdessä 2/16 oli rucolapastan ohje, jota muuntelimme reilulla kädellä omaan makuumme istuvaksi. Tuloksena oli ihanan keväinen ja maukas, mutta silti nopeasti valmistuva arki-illan pelastaja.

Pastaa, rucolanversopestoa ja pancettaa
rucolapesto:
100 g rucolanversoja
4 sardellifileetä
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl laadukasta oliiviöljyä
80 g parmesanjuustoa

muut aineet:
300 g rigatoni-pastaa
100 g pancettaa

Valmista ensin rucolapesto. Ota sivuun pieni nippu rucolanversoja annosten koristelua varten. Mittaa loput ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi tahnaksi.

Leikkaa pancetta kuutioiksi. Lisää kuutiot kylmälle pannulle ja nosta lämpöä vähitellen niin, että rasva sulaa pannulle. Nosta edelleen lämpöä niin, että pancettakuutiot ruskistuvat. Kuivaa rapeat kuutiot liiasta rasvasta.

Keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pastan joukkoon pesto ja annostele pasta lautasille. Jaa lopuksi pancettakuutiot ja rucolanversot annosten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti