11. huhtikuuta 2016

Lohta kiinalaisittain


Tässä nopea, virkistävän erilainen kalaruokaresepti helpottamaan "kahdesti viikossa" -pohdintoja. Originaaliohjeen on Itämainen keittiö -kirjasta löytänyt Muista syödä välillä -blogin Rommirusina.

Lähikauppamme kalatiski ei valitettavasti tarjonnut mahdollisuuksia kokeilla reseptiä kokonaisesta kalasta, mutta vähän modattuna resepti toimi kuutioidun lohifilen kanssa arki-iltana ihan mukavasti.

Lohta kiinalaisittain
500 g lohifileetä
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl kuivaa sherryä
3 valkosipulinkynttä
1 pieni purjosipuli
2 tl vastaraastettua inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl chilipaputahnaa
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 dl vettä
2 tl ruskeaa sokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl maissitärkkelystä
1 tl seesamiöljyä
1 kevätsipulinvarsi
jasmiini- tai basmatiriisiä

Poista lohifileestä nahka ja kuutioi filee suupaloiksi. Lisää joukkoon soijakastike ja sherry, sekoita ja anna marinoitua vartin verran.

Hienonna valkosipuli, viipaloi purjo ja raasta inkivääri.

Paista kalanpaloja öljyssä kuumalla pannulla hetken verran. Siirrä kalat pois pannulta odottamaan ja lisää pannulle valkosipuli, purjo, inkivääri, chilipaputahna, tomaattipyree, vesi, sokeri ja riisiviinietikka. Kuumenna seos. Sekoita maissitärkkelys pieneen vesitilkkaan ja sekoita suuruste kastikkeen joukkoon.

Lisää kalapalat kastikkeeseen ja kuumenna paistos. Tarjoile keitetyn riisin kera ja pirskottele annoksille lopuksi seesamiöljyä ja ripottele kevätsipuliviipaleita.

2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä hyvältä, tuli heti nälkä. :) Tämä valmiista lohipaloista valmistettu annos on varmasti helpommin syötävä kuin se meikäläisen kokonainen fisu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaksi pitää kokeilla sitten niitä muikkuja :)

      Poista