10. huhtikuuta 2016

Kuohuva pasta ja salviasiika

Nyt ollaan jälleen kerran uskomattoman äärellä. Kalaa ja pastaa tulee tehtyä todella harvoin, mutta ne sopivat kyllä yhteen erinomaisesti, tämä todisti sen jälleen.

Vaikka salviavoissa rapeanahkaiseksi paistettu siika onkin aina erittäin hyvää ja maukasta, niin tällä kertaa kävi niin, että pasta otti annoksessa pääroolin. Se oli suorastaan mykistävän hyvää, harvoin jos koskaan voi kehua pastaa näin paljon kuin nyt. Ylisanat eivät riitä kertomaan sitä, kuinka järjettömän hyvää pasta voikaan olla. Tryffeliöljy aateloi annoksen ja kuohuviini kruunaa kokonaisuuden. Tätä et halua jättää väliin!

Pastaan löydettiin vinkkiä tästä.

Kuohuva pasta
4 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
10 tuoretta salvianlehteä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl kuohukermaa
3,5 dl kuohuviiniä (esim. Wolfberger Crémant d’Alsace Organic Brut)
100 g pehmeää vuohenjuustoa
1 tl chilirouhetta
ripaus raastettua muskottipähkinää
reilusti mustapippuria
250 g laadukasta fettuccine-munapastaa
tuoretta silolehtipersiljaa
2 rkl tryffeliöljyä
parmesania

Ota kasari liedelle ja kuumenna se keskilämmölle. Lisää kasariin voi, siivutetut valkosipulit ja 10 kokonaista salvianlehteä. Kuullota noin 5 minuuttia.

Sekoita joukkoon kerma ja tuorejuusto. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduttele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon kuohuviini ja vuohenjuusto sekä chilirouhe, raastettu muskottipähkinä ja kunnon rouhaisu mustapippuria. Sekoittele kunnes vuohenjuusto on täysin sulanut.

Lisää tässä vaiheessa pastat kastikkeen joukkoon, sekoita hyvin ja laita kansi päälle. Keittele hiljalleen noin 10 minuuttia (pastalaadustasi riippuen) tai kunnes pasta on al dente.

Sekoita pasta ja nostele lautasille. Koristele persiljalla ja mausta lopuksi vielä tryffeliöljyllä ja vastaraastetulla parmesanilla.

Salviavoissa paistettu siika
1 siikafile
4 rkl voita
10 salvianlehteä
merisuolaa
mustapippuria

Laita valurautapannu kuumenemaan. Nypi siiasta ruodot. Laita voi ja salvianlehdet pannuun. Paista siikafilettä nahka alaspäin salviavoissa niin kauan kunnes se on mediumkypsä ja nahka on erittäin rapea. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti