19. helmikuuta 2013

Vegelasagne



Olin nuorempana kasvissyöjä, ja myöhemminkään en moneen vuoteen tehnyt kotona liharuokia. Kuten blogin resepteistä näkyy, nykyisessä sekasyöjäkeittiössä porisevat kuitenkin yhtä lailla myös herkulliset lihapadat. Kasvisruokatuulia tulee haisteltua edelleen esimerkiksi yhdessä suosikkiblogeistani, ja helpot ja varmat kasviruoat ovat lunastaneet vakipaikkansa arkiruokalistalla.

Tätä helppoa lasagnea voi varioida loputtomiin sen mukaan mitä kaapista löytyy. Kastikkeeseen voi lisäillä esimerkiksi sieniä, papuja, linssejä, aurinkokuivattuja tomaatteja... tai kenties lorauksen kermaa. Myös vuohenjuusto sopii mainiosti kruunaamaan lasagnen päällimmäisen kerroksen. Samaa hyväksi havaittua kastiketta on tullut syötyä kerran jos toisenkin myös pastan, parmesanin ja rucolan kera. 

Kastike

1 kesäkurpitsa
4 porkkanaa
1 pieni selleri
1 parsakaali
3 sipulia
4 kynttä valkosipulia
noin kilo tomaatteja
tuore basilika
pari kourallista kalamata-oliiveja
3 rkl kapriksia
1 miedohko chili
merisuolaa
mustapippuria

lasagnelevyjä
juustoa
rucolaa

Kuutioi kesäkurpitsa ja irrota parsasta kukinnot. Kuori porkkanat ja selleri, pilko ne muutamaan osaan ja sekoita tehosekottimessa parsanvarren kanssa silpuksi. Paista kasvissilppu kasarissa. Pilko sipulit, tomaatit ja chili, sekoita ne valkosipulinkynsien kanssa tehosekoittimessa ja lisää kasariin. Hauduta pitkään, lisää loppuvaiheessa kaprikset, oliivit, basilika ja mausta merisuolalla ja mustapippurilla.

Lado vuokaan vuorotellen reilusti kastiketta, lasagnelevyjä ja juustoraastetta. Peitä vuoka kelmulla ja anna imeytyä jääkaapissa muutaman tunnin, mieluiten seuraavaan päivään. Paista 175 asteessa vajaan tunnin. Tarjoile rucolan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti