7. elokuuta 2013

Metsästäjänleipä

Heinäkuun puolivälin mökkireissun suosikkiateriani oli ehdottomasti Mikkelin torilta löytyneistä ensiluokkaisista kantarelleista pyöräytetty metsästäjänleipä. Metsäsieniä, sipulia ja kermaa - yksinkertaiset asiat ovat yksinkertaisesti parhaita! Vielä kun ehtisimme itsekin kantarellimetsälle. Autottomina kantakaupungin asukkeina se vain on hieman haastavaa. Vaan onneksi on Hakaniemen tori, jossa sienisaalis on taattu!

Kantarellikastike
1 l tuoreita kantarelleja
2 punasipulia
2 dl kermaa
merisuolaa
mustapippuria
(hyppysellinen sokeria, unohtui tosin laittaa)

Perkaa kantarellit ja riivi suurimmat sienet käsin pariin palaseen. Silppua sipulit. Paista sieniä ja sipuleita hetki voissa, ja lisää joukkoon kerma ja mausteet. Hauduttele vartin verran ilman kantta, jotta kastike keittyy kasaan. Paista tällä välin pihvit ja leivät.

Porsaanpihvit
250 g porsaan sisäfileetä
merisuolaa
mustapippuria

Leikkaa liha 4 osaan siivuiksi ja painele siivut ohuemmiksi. Hiero pihvien pintaan suolaa ja pippuria ja heitä lihat grilliin kypsymään.

Metsästäjänleivät
4 siivua täysjyvä-paahtoleipää
voita
herneenversoja

Voitele leivät molemmin puolin ja paahda ne grillissä. Levitä leipien päälle reilusti sienikastiketta, nosta päälle pihvit ja koristele herneenversoilla.

2 kommenttia:

  1. Voi ihana, mitä leipiä! Metsästäjänleivät ovat olleet yksi mun lempisapuskoista ihan muksusta alkaen. Tosin aina päällä on ollut jauhelihapihvi. Täytyy ehdottomasti testata possun sisäfileelläkin! Kiitos hyvästä vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa tosiaan testata, toimi tosi hyvin noinkin :) Iskeepä vaan kauhea mökki-ikävä kun tuota kuvaa kattelee...

      Poista