19. syyskuuta 2015

Colaglaseeratut possunribsit

Jouni Toivasen todella hitaiden ribsien ohje oli jostain syystä vilahtaa Glorian ruoka & viini -lehdestä ihan ohi suun, vaikka lehteä yleensä aina suurennuslasin kanssa tutkailemmekin. Onneksi Ripaus tryffeliä -blogissa ei ollut käynyt samoin ja löysimme sitä kautta tämän mahtavan ohjeen.

Sinänsä yksinkertainen, vain paljon aikaa vaativa resepti osoittautui mökkiolosuhteissa yllättävän haastavaksi, ja melkoisen sähläyksen ja sohelluksen jälkeen pääsimme nälkään nääntyneinä syömään vasta lähempänä puolta yötä. Hyvää kannatti tälläkin kertaa odottaa, sillä mehevä liha suorastaan suli suussa ja kastike vei kielen mennessään. Parhaat ribsit, mitä olen koskaan syönyt!

Colaribsit
3 valkosipulin kynttä
1 rkl merisuolaa
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
1 tl chilijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
0,25 tl vastarouhittua mustapippuria
1 kg lihaisia porsaan ribsejä eli kylkiluita rivinä
½ l coca colaa
½ l sameaa omenamehua
1 limetti
1 punainen mieto chili
kourallinen korianterinlehtiä

Raasta valkosipulinkynnet hienoksi ja seoita ne kulhossa suolan, sokerin, chilijauheen ja mustapippurin joukkoon. Hiero seos ribsien pintaan ja anna lihan sitten maustua yön yli jääkaapissa.

Kaada cola ja omenamehu kattilaan ja asettele ribsit nesteeseen niin, että ne peittyvät. Kiehauta ja anna ribsien poreilla liemessä kannen alla parin kolmen tunnin ajan, kunnes liha on mureaa, mutta pysyy kuitenkin vielä juuri kasassa luiden ympärillä. Ota kattila liedeltä, ja anna lihojen jäähtyä liemessä vielä parikymmentä minuuttia.

Nosta lihat varovasti kattilasta ja siirrä kattila takaisin liedelle. Anna nesteen kiehua kasaan, kunnes sitä on jäljellä enää desin verran ja se on sopivan paksua ja tahmaista glaseeraukseen.

Kuumenna grilli tulikuumaksi. Sudi ribsit kauttaaltaan kastikkeella ja griillaa niitä sitten kummaltakin puolelta viiden minuutin ajan. Sudi lihojen pintaan lopuksi vielä uusi kerros kastiketta.

Purista ribsien päälle limetistä mehu, viipaloi koristeeksi chiliä ja ripottele pinnalle lopuksi reilusti korianteria.

Tarjoile possunribsit esim. valkosipulien kanssa paistettujen keitinperunoiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti