9. toukokuuta 2015

Kampelaa, muskotinkukkavoita ja friteerattua ruokabanaania


Alhstrom Food BA on tuomassa lähiaikoina Suomen markkinoille monenlaisia pergamenttisia piirakka-, brownie- ja kakkuvuokia. Rasvankestävät pergamenttituotteet ovat alumiinivuokia ekologisempi vaihtoehto ja monitoimivuokia voi myös käyttää mikrossa ja pakastaa. Sarjan leivinpaperit ovat täysin rasvan- ja vedenkestäviä. Saimme Ahlstromilta testiin setin pergamenttipohjaisia tuotteita ja päätimme ensimmäisenä panna tulikokeeseen leivinpaperin.

Tulikokeeseen paperi joutuikin lähes kirjaimellisesti, sillä grillasimme sen sisällä kaasugrillissä kampelaa. Paperi ei kuitenkaan ollut grillin eäsuorasta kuumuudesta moksiskaan ja piti nesteetkin sisällään täysin. Hyvä uutuustuote siis! Muuta hyvää ei näistä ei-menny-niinku-strömsössä-annoksista sitten oikein löytynytkään, sillä hidastelimme ruuan esillepanossa niin, että annokset ehtivät jäähtyä täysin, eikä kalan muhjuisessa ulkonäössäkään ollut kehumista.

Reseptissä itsessään ei kuitenkaan ollut vikaa ja se on, yllätys yllätys, jälleen peräisin Maustematkalla-ohjelmasta. Keittobanaanit puolestaan päätyivät lautaselle hetken mielijohteesta (rakastuin niihin Perussa), ja hyvinhän ne kampelankin kanssa yhteen sopivat.

Muskotista voi lukea lisää jerkpossu-postauksestamme.



Kampelaa muskotinkukkavoilla ja friteerattua ruokabanaania
kalanyytti:
300 g kampelaa (kahden keskikokoisen kampelan fileet)
merisuolahiutaleita
1 sitruuna

muskotinkukalla maustettu ruskea voi:
80 g voita
2 kuivattua muskotinkukkaa
0,5 tl vastaraastettua muskottipähkinää
1 rkl kapriksia
1 sitruunan mehu
1 pieni nippu silolehtipersiljaa
merisuolaa
mustapippuria

friteeratut keittobanaanit:
1 vihreä, raaka ruokabanaani
pari desiä friteerausöljyä
sormisuolaa

Levitä kampelafileet korkeita lämpötiloja kestävän leivinpaperin päälle ja ripottele päälle suolaa. Viipaloi sitruuna ohuiksi siivuiksi ja levitä siivut kalojen päälle. Sulje leivinpaperi löyhästi nyytiksi. Aseta nyytti keskilämpöiseen grilliin ja paista kalaa muutamia minuutteja, kunnes se on juuri ja juuri kypsää. Jätä kala vetäytymään nyyttiin ja valmista sillä välin ruskistettu voikastike.

Kuumenna paistinpannussa voi, muskotinkukat ja rouhaisu suolaa. Raasta muskottipähkinä. Kun voi tuoksuu pähkinäiseltä ja alkaa ruskistua, lisää muskottipähkinäraaste ja kaprikset joukkoon ja purista sekaan sitruunamehu. Ota pannu levyltä ja saksi mukaan persiljaa. Nappaa muskotinkukat pois kastikkeesta, mausta soossi vastarouhitulla mustapippurilla ja tarkista vielä suolan määrä. Tarjoile ruskistettu voi kampelan päällä.

Kuori ja viipaloi ruokabanaani. Kuumenna öljy kattilassa (induktioliedellä teho 8 oli sopiva, emme jaksaneet kaivaa lämpömittaria) ja friteeraa banaaniviipaleet kullanruskeiksi. Nosta banaanit kuivumaan talousaperin päälle ja ripottele niiden pinnalle reilusti sormisuolaa. Tarjoile heti kampelan kera.


Toteutettu yhteistyössä Ahlstromin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti