Vaniljamunkit (4 kpl)
2 vaniljatankoa
1,25 dl kevytmaitoa
13 g hiivaa
0,75 dl valkoista sokeria
puolikas kananmuna
ripaus merisuolaa
4,25 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
35 g voita
Paistamiseen:
500 g munkinpaistorasvaa
Koristeluun:
valkoista hienoa sokeria
1,25 dl kevytmaitoa
13 g hiivaa
0,75 dl valkoista sokeria
puolikas kananmuna
ripaus merisuolaa
4,25 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
35 g voita
Paistamiseen:
500 g munkinpaistorasvaa
Koristeluun:
valkoista hienoa sokeria
Alusta taikina ja leivo siitä pienen nyrkin kokoisia pyöreitä pullia. Paina sormilla keskelle pullaa reikä ja muotoile taikina rinkiläksi. Anna munkkien kohota liinan alla kymmenisen minuuttia.
Kuumenna paistorasva kattilassa 170-asteiseksi ja paista munkkeja muutaman minuutin per puoli niin, että ne saavat molemmilta puolilta tasaisen kauniin ruskean värin. Nosta valmiit munkit talouspaperille ja kierittele ne heti perään kauttaaltaan sokerissa lautasella.
Tälläinen munkki maistuisi mullekin! Nyt on päässyt käymään niin, että tänä vappuna en ole syönyt vielä yhtään munkkia. Pitää korjata asia vaniljaisella munkilla! - Merja
VastaaPoistaLasketaan viikonloppukin vappuun, niin ehdit paistella herkkumunkkeja sinäkin :)
PoistaHerkullisen näköisiä rinkilöitä! Tuo vaniljatangon käyttö pitää muistaa seuraavan kerran munkkeja paistaessa!
VastaaPoistaKiitos! Vanilja sopii munkkeihin kyllä tosi hyvin - ihan niin kuin sitruksetkin :)
Poista