22. tammikuuta 2016

Pappardelle-pastaa, oliiveja, timjamia ja sitruunaa

Pastakokeilut saavat jälleen kerran jatkoa. Tällä kertaa vuorossa kasvisruokaa; pappardellea kastikkeessa, jossa on reilusti Kalamata-oliiveja, timjamia ja mukavasti sitruksista makua sitruunan ja appelsiinin kuorista.

Resepti on pienin muutoksin napattu Martha Stewartilta, joten ei ihme kun maistuikin todella hyvältä.

Oliivi-timjami-sitruunapasta
16-20 kalamata-oliivia
1 puntti silolehtipersiljaa
2 rkl oliiviöljyä
10 oksaa timjamia
1 sitruunan kuori
noin 5-7 cm siivu appelsiininkuorta
0,5 tl chilihiutaleita
4 rkl karkeaa merisuolaa
250 g pappardellea
parmesania

Laita 4 litraa vettä kiehumaan isoon kattilaan. Valmista sillä välin kastike. Poista oliiveista kivet ja laita oliivit tehosekoittimeen (ja kivet roskiin). Lisää oliivien joukkoon myös persilja, oliiviöljy, timjaminoksista revityt lehdet, sitruunan kuori, appelsiinin kuori ja chilihiutaleet. Aja ainekset tasaiseksi tahnaksi.

Lisää keitinveteen 4 rkl merisuolaa ja anna liueta. Kun vesi jälleen kiehuu, lisää pasta ja keitä al denteksi. Valuta pasta ja säästä desi keitinvettä. Sekoita kastike hyvin pastan joukkoon, lorauta mukaan keitinvettä, mikäli tarvis. Raasta pinnalle parmesania ja tarjoile välittömästi.

2 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaa testattavan herkulliselta! Jos appelsiininkuori ja timjami ovat asialla, ei lopputulos voi olla muuta kuin hyvää :) - Claudia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Claudia! Todellakin, appelsiininkuori-timjami-makupari kruunaa ruoan kuin ruoan :)

      Poista